Tuesday, December 16, 2008

Down with LOVE!!!

Down with LOVE!!! Ada je kot org yg buat macam ni... last week aku tgk muvi kat TV3 (kalau tak salah)... tajuk dia macam tajuk entry ni la... Kisah sorang pompuan yg tulis buku bertajuk 'Down with LOVE'... kekononnya tak nak jatuh cinta dgn lelaki la... aku tak tgk abis pun crite tu... Yg aku nak cakap ni pasal org yg tak percaya cinta (kononnye la)... Rasanya kalau aku cakap hati manusia ni boleh berubah mesti sume org setuju kan... berbalik pada 'Down with LOVE' tadi, masa sekolah dulu aku percaya korang2 sume mesti pernah ada kawan2 yg kata aku taknak bercinta la, anti lelaki la... tup tup tup... bila abis sekolah, org yg kata taknak bercinta, anti lelaki tu la yg kawin dulu... betul tak? Ada jugak yg memang sesungguhnya benci kat lelaki for certain reason... (penah jumpa tak lelaki yg anti pompuan?) Moral of the story, jgn cakap lepas... tu jugak pesan mak aku kat aku... mgkn jugak kita kena pegang pada 'bukan semua org sama'... kalau nak tolak cinta 100% mgkn mustahil la... mgkin jugak org yg anti lelaki/pompuan tu ada bad history dlm hidup dia sebelum ni... berbalik pada bukan sume org sama tu, personally i think it's not fair tu put the blame on anyone else just because you have had bad experience with someone elses before kan... paham tak ayat aku tu?

TO BE CONTINUED... (mungkin la)

5 comments:

mama irfan said...

betul..betul..jgn cakap besar. hidup ni blum tentu kan?
aku sukalah baca..tolonglah sambung ek

Intan Noorazlina said...

uwaaa... macam malas dah nak sambung...

Anonymous said...

tolak cinta = kufur nikmat

Neeza Shahril said...

bukan saja orang yang tak nak bercinta..
orang yang sangat lah tomboy nya masa sekolah.. sekali ada anak 2 3 orang dah.. memang tak sangka...

jacker said...

chloe bags
chloe handbag
chloe handbags
chloe paddington bags
chloe paddington bag