Friday, April 17, 2009

Day 31....

Today, 17th April 2009... Day 31 Haziq at the hospital... last tuesday haziq kena transfer ke SCN (Special Care Nursery)... keadaan dah makin ok.... Hari Rabu aku start jaga Haziq kat SCN... lega rasa hati bila tgk Haziq ada kat sebelah... yg tak leganya bile memikirkan bila agaknye Haziq boleh discharged...

Khamis - doc bgtau mgkn beberapa hari lagi baru boleh kuar... beberapa hari??? berapa hari la agaknye tu...

Jumaat - pagi tu aku bgn dgn harapan doc akan cakap boleh discharged today... tapi HAMPA harapan aku di pagi jumaat...

Tghari Jumaat - doc dtg lagi cek up on Haziq... aku tanya bila boleh discharged? jawab Doc yg bernama Syazwan tu: "Kita tgk weekend ni..."

Weekend? maksudnye sabtu or ahad la kan... once again aku berdoa supaya esok dah boleh discharged...

Petang Jumaat lagi - tiba2 beberapa org docs diketuai oleh Doc Hanafi dtg secara beramai ramai... dah kenapa pulak dah ni??? Doc Hanafi cek Haziq lagi sekali... bebel2 sikit (cakap2) pastu bagitau aku... "kita nak bagi balik ni..."

aku dgn hati yg berbunga2 tanya semula...
"bila? sekarang ke?" over reacted tak aku...

"ye la, hari ni..."

Alhamdulillah, hoorray, yeay semua ada dalam kepala aku... sampai terkeluar la airmata dek kerana happy sesangat... tapi not in front the doctors la...

kesimpulannya, Haziq now is back in our hands... Yeay... terima kasih atas support dan doa kalian semua... see ya...

5 comments:

Neeza Shahril said...

Alhamdulillah.. Intan ada another 30 days to be with him for 24 hours..
lepas tu dah kena hantar nursery...
jaga Haziq baik2 ya...

wasabi said...

asal doktor tu tiru name aku... kik3

l i e y n said...

alhamdulillah...
take care...jaga haziq n urself too..

hidayah said...

alhamdulillah.... by the way, i send something for u :P

noniey alias said...

alhamdulillah... he'll be a strong boy.. like his mommy...