Thursday, February 12, 2009

Angan2...

Ok ye Cik Pah... entry aku kali ni takde gambar untuk selingan... aku percaya semua org pernah berangan... samaada angan2 tu macam angan2 mat jenin atau tak, semua org pernah berangan...
Masa kecik2 dulu, aku suka tgk cerita kartun... nak2 cerita fairy tales... Snow White, Hensel and Gretel, Cinderella, Pinnochio, Sleeping Beauty, Rapunzel dan banyak lagi la... so, one of my dreams is to become one of the characters in the fairy tales... dah tentu lah karakter yg cantik dan lawa macam Cinderella kan... Aku selalu je berangan nak pakai baju kembang2 macam princess dalam kartun... kalau aku dpt skirt kembang aku mesti pusing2 sampai skirt tu terangkat... pastu rasa macam princess la... aku selalu gak paksa adik2 aku menari dgn aku seolah olah aku pergi ke ball... Perasan kan... Ngeeeee... apa2 pun tu masa zaman dulu2... tapi sampai sekarang pun aku akan tgk lagi fairy tales dan jugak cartoons... aku masih suka tgk DVD Barbie... Syok woooo... tapi takde dah la angan2 nak jadi macam barbie tu... Kalau ada tayangan filem barbie tu aku mesti tgu depan TV punye... tak blh miss beb... my fav... walaupun aku dah tgk banyak kali... huhuhuhu...
Sekarang ni pun aku suka gak berangan... JayJay kata "berangan tak salah, asalkan tau bertempat..." so, angan aku tu bertempat la... aku berangan gak yg satu hari nanti aku ada rumah sendiri... boleh renovate umah tu cantik2... kalau masa kecik2 dulu aku selalu cakap kat mak aku "nanti kita buat swimming pool kat umah kita ye"... tapi takde la sampai aku nak buat swimming pool kat umah aku tu nanti... cukupla sekadar saujana mata memandang... ewaaahhhh... sebenarnye angan2 tu lebih kepada cita2 atau impian aku satu hari nanti... bukan angan kosong la ye kwn2... aku jugak berangan nak buat bisnes sendiri... tapi belum lagi boleh decide nak buat bisnes apa... hmmm... harap2 one day semua anganan aku tu jadi kenyataan kan... Amin...

3 comments:

ms azila said...

aminnnn..
moga angan2 tu tercapai

SfKn said...

aku cadangkan ko meanri dlm keadaan sekarang..mesti manis sgt gerak lentoknya....pastu pusing2 mcm ko buat masa kecik. kui kui

Neeza Shahril said...

angan2 tak salah.. sebab tanpa angan2 seolah2 takde perancangan..
selamat berangan2 ya.. :)