Tuesday, September 29, 2009

Go green - for a start

we went here last week...

Align CenterBaby Home : Address: B-268, Ground Floor Jalan Beserah 25300 Kuantan, Pahang DM

We manage to get the item that we want at a very reasonable price... love this place... and later on I come across one item that i would like to see and touch with my very own pancaindera... dapat la hari tu... and I decide to buy it...

a cloth diapers... I bought two of 'em... one in orange colour and another one...

red colour... I'm happy(",)

by the way, this CD is made in Malaysia and it is a Malay product... belilah brgn buatan Malaysia... ewahhh2, nak kempen ni... this CD is from Baby Todd... mula2 dulu aku rasa macam agak leceh nak pakai CD sebab nak kena basuh dsb... (aku ni mmg malas nak buat keje2 leceh ni)... tapi sejak tertengok satu website yg buat kira2 pasal pengunaan CD dan jugak normal disposable diapers, aku insaf sekejap... bnyk tu boleh jimat... lagi satu pasal nak jaga alam sekitar dari bnyk lagi toxic waste, keinsafan aku berjaya membuat aku beli 2 helai CD for a start... kalau nak dikira harga CD ni mmg la mahal jugak untuk beli sedebuk 10 helai ke... tapi kalau nak kira penjimatan selama beberapa thn tu, mmg berbaloi pakai CD ni... aku dah try dan aku rasa mmg ok... tapi kalau nak travel mgkn leceh la skt... tapi at least tak la bnyk sgt nak kuar duit beli disposable diapers tiap2 bulan kan... so mothers out there, jom kita gunakan CD dan berjimat cermat...
***
***
***
***
***
I'm happy, I'm feeling glad i got sunshine....

3 comments:

hartini said...

Brg2 kat situ mmg bgus siap bleh dpt discount lg kalau kita member. Aku rambang mata kalau tengok baju baby, ko cuba pergi kat TWINS, kat situ pun byk pilihan.

hartini said...

Cloth diapers ni mmg bgus n cntik, kalau kat sesetgh tmpt tu ader mcm2
corak n etc. Bdk2 skrg ni mmg bertuah sbb brg2 skrg ni cute jer aku tgok. Aku pun teringin nak pkai, hahaha

Intan Noorazlina said...

aku penah gi twins tu... mmg banyk giler la brg... aku penah beli toys 4 haziq... toys dia pun susah nak jumpa kat tempat lain...