Monday, September 14, 2009

Puan tercicir wallet!!!

Al kisah shopping di satu malam... lepas beli barang konon nak terus balik rumah la... tiba 2 terdengar bunyi tepon... sape pulak la tepon malam2 ni... (masa tu dah 1030, mmg jarang la aku dpat panggilan malam2 hari ni)... perbualannye sperti di bawah:

Aku : Helo
Org tu : Helo, ni Puan Intan ke?
Aku : Ye saya...
Org tu : Puan ada kat mana sekarang?
Aku : pelik sbb bertanyakan aku kat mana... Kat mana? Kat Kuantan, ni sape ni? ayat yg salu aku guna bila org tak kenal tepon aku... garang tak bunyi dia... hu3...
Org tu : Saya call dari Parkson... Puan tercicir wallet tadi kat sini... Puan kat mana sekarang ni?
Aku : Hah, ye ke... sy ada kat depan megamall... nak balik dah ni...
Org tu : Takpe Puan, Puan boleh dtg semula kat sini tak? Hari ni kita tutup pukul 11, sempat lagi ni...
Aku : masa tu dah pukul 1040... ye ke... takpela, sy pegi sana balik...
Org tu : Ok ye puan, kami tunggu...
Aku : Ok, terima kasih ye...

alkisah lepas tu aku pun patah balik ke parkson, agaknye sbb gabra aku tak jumpa nak masuk kat mana... hu3... lepas tu call balik "Org tu"... dah dia bagitau kat mana nak masuk aku pun cakap " Suami sy amikkan ye encik"...

pegi la En fazidin amik wallet aku tu kat tempat yg berkenaan... yg menjumpai wallet aku tu adalah seorg customer jugak... nasib baik la customer tu jujur pulangkan ka customer service... nasib baik jugak la org2 customer service tu pun jujur gak...

soalan yg bermain di fikiran kami "macamana dia boleh dapat no fon aku?"

"Org tu" bgtau En Fazidin yg diaorg terpaksa belek wallet aku tu nak cari no fon... akhirnye terjumpa satu resit yg tertulis nama aku dan jugak no fon... nasib baik sgt... kalau tak... hmmm... tapi agak memalukan la sebb wallet aku tu dalamnye berterabur dgn resit brg, resit bank, ntah apa2 resit lagi la, p********r la... huhuu... malu betul... "Org tu" pun mintak maaf sbb belek wallet tu... siap suh lagi En Fazidin cek takut ada apa2 yg hilang.. alhmadulillah, semua ada... tu la dia Intan Noorazlina ni... cuai, mamai, ntah apa2 ntah..he3... malu kt diri sendiri.. hu3...

tu la kisah di satu malam Intan Noorazlina yg careless telah mencicirkan walletnye sendiri...
ini la dia wallet aku yg tercicir tu... hu3...

4 comments:

l i e y n said...

masih ada manusia yang jujur kat dunia ni...alhamdulillah!!! sangat menyudahkan kalau wallet hilang ni!!!

Intan Noorazlina said...

kata kak mahani " bulan pose kan agaknye, setan takde nak menghasut..."

AiMiE HaRmELiA said...

Nasib masih ada orang yg jujur kat dunia ni.. susah nak cri skrg ni kn?

Neeza Shahril said...

rezeki halal... orang tu pun jujur..
alhamdulillah...